Terugblik 2022 - Bedankt!!


Naar jaarlijkse gewoonte blikken we op het einde van het jaar terug naar zowel de hoogte- als dieptepunten. 2022 was een jaar vol nieuwe uitdagingen, want ook al hadden we in 2020 & 2021 te maken met Corona, 2022 was het jaar van lange wachttijden, gigantische prijsstijgingen, een beperkt aanbod op de tweedehandsmarkt, wegenwerken, ... 

We zagen de consument spontaan op zoek gaan in de tweedehandsmarkt waardoor plots auto's schaarser werden en dus ook duurder. Zo duur zelfs dat wagens dezelfde waarde hadden als in 2020. De hele markt stond op zijn kop. Als autohandelaar heb je dan 2 keuzes: ik ga mee in het hele verhaal en koop de auto's toch duurder aan, ook al zegt je gevoel dat het niet ok is, of je laat het links liggen, maar hebt daardoor ook een veel kleiner aanbod staan. 

De regering die nog meer regels uit hun hoed tovert, waardoor de particulier het helemaal niet meer weet. Koop je nu het beste een diesel, benzine, hybride, CNG, LPG of gaan we toch volledig elektrisch? 

Het woord waar we iedere keer koude rillingen van kregen: prijsstijging/prijsverhoging. Ook al hadden we Corona achter ons gelaten, de nieuwe reden was de oorlog tussen Rusland & Oekra├»ne. Adverteren werd 50% duurder, waardoor we dus op 3 jaar tijd een verdubbeling van onze advertentiekosten hebben. Aan de tankstations werd je ook niet vrolijker, want Diesel of Benzine ging spontaan over de € 2. 

In Oktober 2022 begonnen ze spontaan de weg open te breken voor nieuwe riolering en andere nutsvoorzieningen.

Hoewel we niet altijd even goed bereikbaar zijn gebleven, willen we onze klanten bedanken, want ook dit jaar mochten we massaal op jullie vertrouwen rekenen. Records hebben we dit jaar niet verbroken, maar gezien het speciale jaar denk ik dat we zeer tevreden mogen terugblikken op 2022.

Met meer dan 200 aangekochte & verkochte auto's willen wij in eerste plaats onze klanten bedanken, zowel de klanten die aan hun 4de auto van Ellicars toe waren of die de eerste kwamen kopen, bedankt! Als tweede willen wij alle collega's bedanken voor de samenwerking. Want bij een verkoop hoort zoveel meer dan de hand te schudden en te zeggen: verkocht! 

Auto's moeten naar de keuring, onderhouden worden, overname taxeren, financieringsvoorstel uitwerken, zorgen dat de wagen wordt ingeschreven, ..

We zijn ontzettend benieuwd wat 2023 ons gaat brengen.

Tot in 2023

Yvan & Mario Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?