24 uur van Zolder


Terugblik op de 24 uren van Zolder 2023

Het Circuit van Zolder was het afgelopen weekend het toneel van de spectaculaire 24-urenrace, waar snelheid, uithoudingsvermogen en strategie de sleutel waren tot succes. Het evenement, dat jaarlijks in de zomer plaatsvindt, trok een indrukwekkend aantal toeschouwers en coureurs van over de hele wereld.

De Race

De 24 uren van Zolder, bekend om zijn wereldklasse coureurs en razendsnelle actie, stelde dit jaar zeker niet teleur. Teams uit verschillende categorie├źn, waaronder GT, Toerwagens en Silhouettes, namen het tegen elkaar op in deze uitputtingsslag van 24 uur. De race begon onder een heldere hemel met perfecte omstandigheden voor een race van dit kaliber. Coureurs en teams werkten naadloos samen, navigeerden door technische secties en haalden hoge snelheden op de rechte stukken van het circuit.Russel Racing - Gesteund door Gocar.be

Wij mochten op uitnodiging van Gocar.be "hun" team steunen, namelijk dat van Russel Racing. De rode Porsche van F. Thiers/H. Thiers/Corten/Van Hooydonk/Magnus deed het bijzonder goed, want na 1/4 race stonden ze aan de leiding. In de nacht rond 1u kreeg de Porsche met problemen af te rekenen en waren ze genoodzaakt om op te geven. 

Hoogtepunten

Het ultieme hoogtepunt was ongetwijfeld de bloedstollende strijd om de felbegeerde podiumplaatsen. Het was een aangrijpend schouwspel, waarbij de zenuwen tot het uiterste werden gedreven, recht tot de ontknoping in de allerlaatste minuten van de race. In deze cruciale momenten bewees de Porsche 911 GT3 Cup #15 van Nicolas Saelens, Rodrigue Gillion, Nico Verdonck, Glenn van Parijs en Thomas Laurent van team August By NGT hun overwicht en strategische finesse door uiteindelijk te zegevieren als de onbetwiste winnaars van deze intense competitie.

Hamofa Motorsport domineert weekend, maar pech houdt hen van zege

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4

In elke sessie was de Hamofa Motorsport BMW M4 GT4 wel vooraan te vinden en de wagen van de familie Verhoeven en de snelle Oost-Vlaming C├ędric Wauters pakte na de pole, ook de volle punten na zes en twaalf uur. Daarmee deed het een puike zaak in de strijd om het algemene klassement. In het tweede wedstrijddeel staken echter remproblemen de kop op, waardoor het Noord-Limburgse team - na twee opeenvolgende zeges dit seizoen - uiteindelijk aan de voet van het podium strandde.

Meer dan alleen een race

Naast de race was er ook een scala aan andere activiteiten om de toeschouwers te vermaken. Van muzikale optredens tot culinaire ervaringen, de organisatoren zorgden ervoor dat er voor elk wat wils was.

Kinderen konden hun energie kwijt in de verschillende spelzones, terwijl de volwassenen genoten van de hoogwaardige catering en de verschillende exposities van racegerelateerde apparatuur en auto's.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?