Gocar Endurance Race 2024: Een Bloedhete Strijd om de Podiumplaatsen


Afgelopen dinsdag vond de jaarlijkse Gocar Endurance Race plaats voor de achtste keer op het uitdagende circuit van Inkart in Puurs. Met temperaturen die de 30 graden aantikten, was het een bloedhete editie die de grenzen van mens en machine op de proef stelde. In totaal streden 20 teams, samengesteld uit collega's van bedrijven verspreid over heel België, om een felbegeerde plek op het podium.

Teams uit Alle Hoeken van België

Wat de Gocar Endurance Race uniek maakt, is de diversiteit van de deelnemers. De teams worden gevormd door collega's van bedrijven uit verschillende sectoren en regio's van België. Dit jaar zagen we een mooie mix van Vlaamse, Waalse en Brusselse teams, wat zorgde voor een competitieve en gezellige sfeer. Elk team bestond uit vier leden of minder, waaronder zowel ervaren coureurs als enthousiaste amateurs. 

Wij van Ellicars kregen dit jaar de kans om met de sympathieke jongens van V.V. Auto te mogen strijden voor een podiumplaats. 

Gocar Endurance Race - Ellicars - Kwalificatie
Gocar Endurance Race - Ellicars - Kwalificatie

Kwalificatie: Een Spannende Voorspel

De kwalificatierondes zorgden meteen voor de nodige spanning. Het team V.V. Auto had de eer om de kwalificatie te starten, met Christof achter het stuur. Christof zette meteen een stevige tijd neer en positioneerde zijn team rond de achtste plaats. Daarna was het de beurt aan Brecht van Team Ellicars en Mario, die beiden indrukwekkende ronden reden en hun team naar een voorlopige vierde plaats brachten.

De Uitdaging van de Hitte

De race zelf was een ware beproeving. De extreme hitte eiste niet alleen veel van de rijders, maar ook van de voertuigen. 

Gocar Endurance Race - Ellicars - Start
Gocar Endurance Race - Ellicars - Start

Het Verloop van de Race

Toen de race van start ging, was het aan Christof van V.V. Auto om de spits af te bijten. Zijn team had hoge verwachtingen na de solide kwalificatieronde en hij stelde niet teleur. Ondanks de snikhete omstandigheden en de hevige concurrentie, wist Christof een sterke start neer te zetten en zijn team in de top tien te houden.

Na 30 minuten intens racen, was het tijd voor Christofs collega en vennoot Giovanni om het stuur over te nemen. Helaas verliep dit niet zoals gepland. Na slechts 15 minuten op de baan moest Giovanni de race staken. Hij voelde zich niet goed en besloot om uit voorzorg te stoppen. Later die dag besloot hij zelfs eerder naar huis te gaan om te rusten en te herstellen. Dit onverwachte voorval bracht het team van Ellicars-V.V. Auto in een moeilijke positie, maar hun doorzettingsvermogen en teamgeest bleven onverminderd sterk.

De uitval van Giovanni betekende dat Brecht zijn eten moest laten staan en vervroegd zijn heat moest rijden. Ondanks de haastige voorbereiding deed hij het uitmuntend goed. Gedurende een half uur reed Brecht constante rondetijden en bracht hij het team terug naar een mooie vijfde plaats bij de laatste wissel.

Gocar Endurance Race - Ellicars - Brecht
Gocar Endurance Race - Ellicars - Brecht

Een Spannende Eindstrijd

Bij de laatste wissel was het Mario die het stuur overnam om de race af te maken. Hij begon sterk en wist al snel een positie te winnen. De race verliep echter niet zonder slag of stoot. Met het open vizier en het vallen van de avond begonnen vliegjes en muggen op te komen, waarvan er eentje recht in Mario’s linkeroog belandde. Ondanks deze hinder wist Mario door te zetten en de vliegjes later uit zijn ogen te verwijderen.

Niet veel later gebeurde het ondenkbare. Een collega verloor de controle over het stuur net voor de laatste chicane naar het binnenstuk toe. Zijn kart belandde onder de banden en de race moest worden gestaakt. Alle teams werden terug verzameld aan de start, waardoor de opgebouwde voorsprong van vele teams verloren ging. Voor Team Ellicars - V.V. Auto was dit echter een kans om nog een positie op te schuiven.

Met nog slechts enkele ronden te gaan en veel inhaalmanoeuvres te maken, wist het team zich naar een tweede plaats te vechten. De top vijf was zeer aan elkaar gewaagd en er kon nauwelijks een verschil in seconden worden opgemeten. De spanning was om te snijden.

Gocar Endurance Race - Ellicars
Gocar Endurance Race - Ellicars

De Finish

Na een intense strijd en een half uur van zenuwslopend racen, bleef Team Ellicars - V.V. Auto hun positie vasthouden. Ze eindigden op een welverdiende tweede plaats. De overwinning ging naar Auto's Verschueren uit Willebroek, terwijl Toyota W De Bruyn uit Machelen/Vilvoorde de derde plaats opeisten. Ondanks de uitdagingen en tegenslagen was het een memorabele race voor alle deelnemers.

Gocar Endurance Race - Ellicars 2024
Gocar Endurance Race - Ellicars 2024

Een Verbroederende Ervaring

Naast de sportieve prestaties, bood de Gocar Endurance Race ook een uitstekende gelegenheid voor teambuilding en netwerken. De deelnemers spraken na afloop vol lof over de samenwerking en het plezier dat zij beleefden aan het evenement. 

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?