Hoe maak je je auto zomerklaar? Onze tips op een rijtje!


Het is zomer! Tijd om lekker met de auto op pad te gaan. Maar voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om je auto zomerklaar te maken. Bij Ellicars, de ‘premium’ autoverkoper van Ellikom, weten we als geen ander wat daarbij komt kijken. In dit artikel delen we onze tips met jou.

Bandenspanning controleren

Een goede bandenspanning is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor het brandstofverbruik. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning van je auto. Bij warm weer kan de spanning namelijk toenemen. Zorg dat de banden op de juiste spanning staan, volgens de handleiding van de auto.

Remmen nakijken

Het is belangrijk dat de remmen goed werken. Laat ze daarom nakijken door een professional. Zeker als je lange afstanden gaat rijden of van plan bent om in de bergen te rijden.

Airco check

Niets is zo vervelend als een kapotte airco op een hete zomerdag. Zorg daarom dat je airco goed werkt voordat je op pad gaat. Laat hem nakijken door een professional.

Vloeistoffen bijvullen

Controleer regelmatig het oliepeil en vul deze aan indien nodig. Dit geldt ook voor de koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof.

Zonwering

Een zonwering voorkomt niet alleen dat het interieur van je auto te warm wordt, maar het beschermt ook tegen schadelijke uv-straling. Zorg dat je een goede zonwering hebt, zodat je ook tijdens de heetste dagen comfortabel kunt rijden.

Schoonmaken

Maak je auto regelmatig schoon, niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Verwijder vuil en stof om te voorkomen dat het interieur beschadigt.

Onderhoudsbeurt

Plan een onderhoudsbeurt bij een professional. Zo voorkom je problemen onderweg en kun je onbezorgd genieten van je zomerse autoritjes.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?

Schrijf je hier in en ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?